Kendetegn - Sådan kender du ålekvabbe
Ålekvabben ligner
ålen lidt, men
ålekvabben er kortere end
ålen, altså er
ålekvabben mere buttet.
Ålekvabben er gul-brun med et sort mønster. På rygfinnen som strækker sig over næsten hele fiskens længde, er der en række store sorte pletter.
Ålekvabben føder levende unger, derfor kan man nogle gange opleve at fange
ålekvabber, som er utroligt tykke. Det skyldes at
ålekvabbens bug bliver fyldt med væske, som ynglen opholder sig i.
Ålekvabbefiskeri - Hvordan fanger man ålekvabbe?
Ålekvabben fanges nemt på et bundrig med små
enkeltkroge. Krogene agnes med et stykke
sandorm,
børsteorm,
regnorm, reje eller blåmusling.
Fiskepladser - Hvor fanges ålekvabbe?
Ålekvabben er en bundfisk, og fanges ofte i havne og ved moler.
Spisefisk - Tilberedning af ålekvabbe
Ålekvabben smager godt, men der kan være langt imellem fisk som overholder
mindstemålet.
Ålekvabben kan flås ligesom en
ål, efter flåning og rensning skæres
ålekvabben op i passende stykker på ca. 10 cm.. Stykkerne vendes i mel, krydres med salt og peber og steges på panden i madolie og smør.
Ålekvabben har ligesom
hornfisken grønne ben.