Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Regnbueørred (Oncorhynchus mykiss)

Regnbueørred (Oncorhynchus mykiss) regnbueørredfiskeri, dambrug, put and take, flue, regnorm, powerbait, regnbue, burfisk, steelhead
Regnbueørred (Oncorhynchus mykiss) regnbueørredfiskeri, dambrug, put and take, flue, regnorm, powerbait, regnbue, burfisk, steelheadRegnbueørred (Oncorhynchus mykiss) regnbueørredfiskeri, dambrug, put and take, flue, regnorm, powerbait, regnbue, burfisk, steelheadRegnbueørred (Oncorhynchus mykiss) regnbueørredfiskeri, dambrug, put and take, flue, regnorm, powerbait, regnbue, burfisk, steelheadRegnbueørred (Oncorhynchus mykiss) regnbueørredfiskeri, dambrug, put and take, flue, regnorm, powerbait, regnbue, burfisk, steelhead

Kendetegn - Sådan kender du regnbueørred

Regnbueørreden kendes nemt på den de sorte prikker og den lilla stribe, som går på langs af fisken. Går regnbueørreder i havet kaldes de steelheads. Steelheads kan være helt blanke. Regnbueørreden har som de andre laksefisk en fedtfinne imellem rygfinnen og halefinnen.

Regnbueørredfiskeri - Hvordan fanger man regnbueørred?

Regnbueørreder kan fanges på de fleste kunstagn eksempelvis spindere, blink, woblere og flue. En trefarvet Mepps spinder, et hvidt Stripper blink eller en grøn Montana flue, kan være effektiv i put and take søen.
Der findes et hav af mere eller mindre naturlige agn, som er fremstillet specielt til regnbueørredfiskeri. Agnen kan være en blød dej, eller små gummidyr formet som maddiker, orm eller små fisk. Fælles for dem er, at de er tilsat duftstoffer, som regnbueørrederne ikke kan stå for. Berkley's PowerBait er nok den mest kendte ørredagn. PowerBait er en blød dej, som fås i mange forskellige farver, med forskellig smag og med eller uden glimmer. En klassiker er den grønne eller gule PowerBait. PowerBait monteres i en lille klump på en trekrog, og fiskes som regel under et flåd eller på et bundforfang. Da PowerBait flyder ovenpå vand, er det nødvendigt at montere noget synk på linen 10 - 20 cm. fra krogen, hvis man fisker med flåd. Her kan et såkaldt splithagl bruges. Regnbueørreder hugger gerne på PowerBait som bare hænger i vandet, men det kan være endnu mere effektivt, at spinde Powerbait'en langsomt ind. Afstanden imellem flåd og krog skal typisk være 1 - 1½ meter.
Regnbueørreder kan også fanges på regnorm, maddiker og majs. Fisker man med en af disse agn, bør man bruge en enkeltkrog, men ellers er fremgangsmåden den samme som ved flådfiskeri med PowerBait.

Fiskepladser - Hvor fanges regnbueørred?

Regnbueørred er ikke en hjemmehørende fisk i den danske natur, men da den produceres i stor stil i danske dambrug, er der af og til udslip af regnbueørreder i de danske åer og i havet omkring Danmark. Da regnbueørreden ikke rer til i Danmark, er der heller ingen fredningstid eller mindstemål på den, og man bør i princippet ikke genudsætte regnbueørreder, som fanges i naturen. Regnbueørreder findes også i put and take søer, og er den mest almindelige fisk at udsætte her. Dog udsættes der bl.a. også bækørreder, tigerørreder, kildeørreder og nogle steder forskellige arter af stører i put and take søerne. Regnbueørreder vil man ofte finde i åer, som har forbindelse med dambrug. Ved ekstreme vejrforhold kan dambrug på land oversvømme, og store mængder af regnbueørreder slippe ud i den å, som forsyner dambruget med vand. I havet kan de bure som regnbueørrederne opdrættes i vælte ved ekstreme vejrforhold, og på den måde kan store mængder af regnbueørreder slippe ud i havet. Efter et udslip vil det som regel være nemt, at fange regnbueørreder i nærheden af dambruget eller havbruget, men regnbueørrederne spreder sig, og kan kort tid efter fanges langt fra stedet, hvor de er sluppet ud. Regnbueørreder kræver meget føde, og især i åer kan de udgøre en trussel for den hjemmehørende hav- og bækørred, da regnbueørreden kan spise yngel og æg fra den hjemmehørende ørred.

Spisefisk - Tilberedning af regnbueørred

Regnbueørreden er en fremragende spisefisk. Kødet er rødt og lækkert, og fisken er nem at filetere. Regnbueørred minder meget om laks, og mange vil nok til dagligt omtale regnbueørred som laks i forbindelse med madlavning.

Hvor stor kan en regnbueørred blive?

Den tungeste regnbueørred indrapporteret på FiskeFoto vejer 8,4 kg. Den officielle danske lystfiskerrekord for regnbueørred er 8,644 kg. Den længste regnbueørred indrapporteret på FiskeFoto er 82 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for regnbueørred 69 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges regnbueørred?

Regnbueørred kan fanges året rundt. Dog er jsæsonen for regnbueørredfiskeri i put and take søer efteråret. Om sommeren når vandet er varmt, kan ørrederne blive dovne, og her kan det være en fordel at fiske tidlig morgen, sen aften eller om natten, hvis det er tilladt i put and take søen.
Selv i de koldeste vintermåneder, når vinteren lægger låg på søerne, kan regnbueørrederne fanges ved isfiskeri.
Læs mere om isfiskeri i Danmark her:
https://www.fiskefoto.dk/fiskeritype/isfiskeri/7
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
161733292021243037211818

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for regnbueørred

Put & take16,250 kg.
2 kg line2,050 kg.
4 kg line7,800 kg.
6 kg line8,390 kg.
8 kg line7,850 kg.
Fluefanget8,644 kg.
Længderekord69,0 cm.
Dansk rekord8,644 kg.

Hvad vejer en regnbueørred ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af regnbueørred med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Regnbueørred på andre sprog

Engelsk:rainbow trout
Tysk:Regenbogen-forelle
Norsk:regnbueørret
Svensk:regnbåge
Latin:Oncorhynchus mykiss
I Danmark kendes regnbueørred også under navnene:
regnbue, burfisk og steelhead.
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for regnbueørred:

Der findes ingen mindstemål for regnbueørred.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for regnbueørred:

Der findes ingen fredningstider for regnbueørred.
Find alle fredningstider for danske fisk her


287 fangster af Regnbueørred

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med regnbueørred-fangster

Regnbueørreder på popper

En stille og lun sommeraften i juli, det kaldte på lidt popperfiskeri efter regnbueørreder. Med den helt lille popper Gunki Hedorah 43F og UL stangen kunne fiskeriet efter efter mosens udsatte regnbueørreder nok blive helt spændende.
Der var rigeligt at aktivitet på overfladen. Skallerne spiste blade som blæste i vandet, og der var også regnbueørreder, som var oppe at nappe småting fra overfladen. Jeg havde først et par regnbuer efter popperen, som ikke rigtigt fik ramt, men så kom der en, som tog popperen. Ørrededen var ikke voldsom, som gedder og aborrer er, men popperen blev forsigtigt plukket fra overfladen. En god fight på det lette UL grej, mini popper og tynd forfang og så var dagens første ørred i nettet. En god fisk på omkring 60 cm. Senere fulgte endnu to ørreder på popperen, og jeg fik også en på gummidyr sammen med et par aborrer.
Vis hele fangstrapporten

Iskolde ørreder fra mosen

Den lokale mose plejer at fryse til hurtigt, og hvis jeg kunne være så heldig, at den ikke var dækket af et tykt lag isolerende sne, var der nok en chance for, at det ville være sikker efter noget tid med hård dags- og nattefrost. Isen på mosen var helt glat og fri for sne, og med 10 - 12 cm helt klar is var der vist ingen fare på færde.
Jeg havde ikke lige fået fanget levende agnfisk, så jeg måtte nøjes med lidt regnorme og rejer fra fryseren.
En reje kom som det første ned igennem hullet i isen, og efter få minutter gik det lille bobleflåd under. Nap nap og modhug, og så sad fisken der. Det var en af mosens regnbueørreder, som ejeren sætter ud. Rejerne var et hit i dag, og tre af i alt fire regnbueørreder blev fanget på reje, den sidste fisk tog en stor sprællende regnorm.
Husk at isfiskeri kan være farligt, og man skal være særligt påpasselig, hvis søen har tilløb fra en bæk eller kilde!
Vis hele fangstrapporten

Ørreder på gummidyr i Lundum

I år har jeg givet mig selv en lille udfordring, der skal fanges fisk på 12 forskellige for mig helt nye agn. Derfor har jeg fået 12 forskellige agn fra Illex, Gunki, Rapture og S.F.G som skal dyppes i suppen. Årets første fisk i grej-udfordringen blev to regnbueørreder fra Lundum Lystfiskersø. Ørrederne fangede jeg på en jig, en Illex Scissor Comb som er det man i jig-sprog vist kalder for en creature bait. Jigkroppen har 4 sæt ben langs siden og to tentakler for enden, og der er rigtigt gang i benene, både når jiggen spinnes ind i jævnt temop og når der arbejdes med jigbevægelser. Jiggen blev fisket på ren line, altså bare en enkeltkrog med jigkroppen monteret i krogbøgningen. Når jeg fisker en jig, eller for den sags skyld en stor regnorm på denne måde, kaster jeg agnen ud, lader den synke helt til bunden,og spinner den så ind i et jævnt temop, eller med jigbevægelser, alt efter hvilken jigkrop der sidder på krogen. Der var godt gang i fiskene, og jeg havde kontakt til 4 fisk ud over de to, som kom på land. Når jiggen monteres meget yderligt som jeg gør, skal fisken mene det, og tage hele jiggen, hvis den skal blive kroget. Det vil være oplagt at montere jigkroppen op ad skaftet på krogen, men jeg syntes at jeg får en mere levende præsentation, når jeg sætter jigkroppen i krogbøgningen.
Følg med i Grej-udfordringen på FiskeFoto 2023 på siden her: https://www.fiskefoto.dk/grej-udfordringen-2023
Vis hele fangstrapporten

Isfiskeri efter ørreder på put and take søen

Der skulle lokkes noget med ham der Pausefiskeren, for at få ham med på isen - varm suppe, gode fangstmuligheder og måske kunne han endda låne en rigtig lille isfiskestang. Men overtalt blev Finn da, og turen gik helt over vestpå til put and take søen Loch Nees. Her havde isfiskeriet været igang længe, og der var endda for nyligt blevet sat ørreder ud under isen igennem et hul.
På trods af at kalenderen sagde vinterferie, var der ikke mange andre lystfiskere på den frosne sø, men en masse gamle tilfrosne huller og blodpletter vidnede om, at der nok havde været godt gang i fiskeriet tidligere på is-sæsonen.
Finn og jeg fik genåbnet et par hullet med min økse, og de små stænger blev rigget til. Finn startede med en blood-worm jig, imens jeg prøvede den klassiske mormyska agnet med bienenmaden. Bienenmaden er nogle store maddiker, og kaldes på dansk for voksmøllarver.
Efter et par minutters fiskeri, havde vi spottet de første fisk, som kræsede om agnen nede under isen. Der gik heller ikke så længe, før der var hug på min mormyska. Dagens første regnbueørred fanget ved isfiskeri - fedt! Så var min fisketur reddet. Da vi ankom til søen var der ikke meget vind, men vinden tog til, og der kom også noget hvidt ned fra himlen. Vi måtte hellere rigge noget til, som kunne passe sig selv, og krybe i ly i et skur på land, hvor vi kunne lune os på lidt suppe.
Suppen nåede lige at blive færdig, og så hylede det på isen - bib - bib - biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiib! Bidmelderen larmede, og jeg måtte spæne ud på isen, efter min stang. Fisken havde kroget sig selv, og efter en lille fight kom den til syne i ishullet. Endnu en fin regnbueørred fra Nees.
Vi fik efterfølgende spist vores suppe, og fik også lunet os på en død tante, varm cacao med rom, drinken hedder vist tote tante på tysk! Det begyndte at mørkne, og dagen var ved at slukke. Finn havde endnu ikke haft bid, men kort inden lukketid sad fisken der. Den havde taget en lille russisk jigg! Fisken sprællede på isen, og begge lystfiskere var veltilfredse!
En super tur på isen på Loch Nees, isfiskeri på put and take søerne oplever vi ikke så tit i Danmark, så det er med at udnytte chancen.
Vis hele fangstrapporten

Nees

Når jeg er i Vestjylland, skal jeg altid forbi Nees, for at se om jeg kan få en stør eller en stor ørred. Det tog kun en halv times tid at få to rigtigt fine regnbueørreder på 55 cm idag.
Jeg fiskede i Skovsøen, hvor vandet er rigtigt klar og efter få minutter så jeg den første fisk. Faktisk en hel stime af store regnbueørreder, som nok var på jagt efter mad. Et par store regnorme på en enkeltkrog blev kastet ud til stimen, der blev nykket lidt med stangspidsen, og så var der fisk! En flot og velfightende regnbueørred på 55 cm og 2,59 kilo.
Kort efter kom stime forbi igen, og lige så nemt fangede jeg endnu en regnbueørred på samme størrelse. Resten af dagen fiskede jeg i den gamle ørredsø, men her havde jeg ikke heldet med mig.
Vis hele fangstrapporten

En dejlig aften ved åen

Endelig var knæet ved at være så meget i bedring at jeg igen turde begive mig ud til de sumpede bredder langs åen, så nu måtte skaller og karper lige vige pladsen for det jeg holder mest af, nemlig fluefiskeriet efter ørred.
Så torsdag aften tog jeg en tur til Ansager å, hvor jeg startede fiskeriet oppe i den øvre del af åen, her blev det i første kast til en regnbueørred på ca 10 cm, 3 kast senere kom så en bækørred på ca 20 cm, og i kastet efter endnu en regnbueørred på ca 20 cm. Jeg må sige der var aktivitet lige fra starten.
Yderlige 2 bækørreder omkring 15-20 cm huggede et lille kvarter senere. Herefter valgte jeg at køre lidt nedstrøms, i håbet om at opleve et af årets, for mig i hvert fald, jdepunkter, nemlig den årlige klækninger af majfluer.
Jeg parkerede bilen ved et område hvor jeg tidligere har oplevet store sværme af majfluer, men i dag var her kun myg og stankelben. Mens jeg fra broen stod og spejdede ud over åen efter majfluerne, rer jeg et kæmpeplask lige nedenfor broen og løber hen for at se. Jeg ser lige halen af en pæn stor fisk der dykker. For en stund glemmer jeg alt om majfluer, og får iklædt mig waders og gjort fluestangen klar, den var alligevel for stor til at jeg kunne lade det passere.
Jeg går ca 25 meter opstrøms og fisker hen mod broen, undervejs er der lige en lille 20 cm regnbueørred der vil lege med. Endelig når jeg til broen, og det lykkedes mig at få den store til at huggen, men desværre lykkedes det mig ikke at holde den på krogen og efter nogle få sekunder forsvinder den igen. Jeg prøver et par kast mere, velvidende at chancen er lille for at den hugger igen, hvilket den heller ikke gjorde.
Da jeg kommer tilbage til bilen, ser jeg til min store glæde at en stor flot majflue har valgt at slå sig ned lige på kanten af mit fanstnet, så fik jeg også i år et billede af en majflue.
Vis hele fangstrapporten

Regnbueørreder på kæmpeblink og tyggegummi

Planen var at fange en af de gode rogntunge aborrer i mosen, så jeg tog afsted med en køletaske med levende skaller, og et par stænger. To stænger kom ud med levende skaller under flåd, og for sjov tog jeg et kast med det blink der lige sad på den tredje stang, et stort og meget let blink, som jeg brugte til at dørge efter søørreder for nyligt. Bang! I første kast med det store guldfarvede blink var det hug. Fisken gik med det samme af vandet, og det var ikke en aborre! Dagens første regnbueørred!
Jeg skiftede blinket ud med en enkeltkrog, hvorpå jeg satte en jigkrop, en TRD fra Z-man. Jiggen blev kastet ud, og hevet meget langsomt ind i små nøk. Det virkede bare, og den ene fine regnbueørred fulgte den anden. Regnbueørrederne var i fin stand, og efter mindst ½ år i mosen, var finnerne også ved at blive fine på mange af dem. Sidst på dagen havde jeg fanget i alt 10 regnbueørreder. 8 på jig, en på det store blink og en på levende agnfisk... For sjov satte jeg mit gennemtykkede tykkegummi på min enkeltkrog i stedet for jiggen. Tyggegummiet blev kastet ud, og fik lige lov at synke lidt, før jeg hev det ind i små lokkende nøk. Og der gik sku en ørred på! Tyggegummifisken blev dagens 11. og sidste fisk.
Glem alt om mikroblink og PowerBait til regnbueørrederne. Kæmpeblink og tyggegummi er det nye!
Vis hele fangstrapporten

Isfiskeri på Den Gamle Grusgrav gav regnbueørreder, aborrer og skaller

Isen på Den Gamle Grusgrav skulle betrædes, og i dag var jeg afsted med Claus Qvist og Gustav. Claus havde bemærket at jeg havde været på en del isfisketure i løbet af vinteren, og ville gerne med på isfiskeri på et godt aborrevand. Den Gamle Grusgrav har aldrig kastet store aborrer af sig når jeg har isfisket der, men jeg har fanget flere aborrer over kiloet og en enkelt på 1,72 kilo i sommer- og efterårs-månederne.
Fiskeriet startede ved 10 tiden om formiddagen, og efter kort tid var der et forsigtigt nap på min mormyska. Nap nap nap, og så sad der en lille vinter-aborre på krogen. Kort efter fik Claus og Gustav også aborrer på. Claus fangede mange små aborrer på en lille 2 grams balancepirk, imens Gustav satsede på flådfiskede skalrejer og skalrejer fisket på et dropshop-rig.
Nogle timer gik med spredte fangster af småaborrer, en Gammel Dansk og røverhistorier på isen. Først da jeg skiftede min mormyska ud med en balancepirk skete der lidt mere. Et kontant hug og lidt kraftigere rusk i linen. En fin lille regnbueørred havde hugget på balancepirken, og kom efter en kort fight sikkert på is! Lækkert med lidt regnbueis.
Lidt senere fik Gustav også en lille regnbueørred, denne regnbueørred havde taget en af de flådfiskede rejer. Hen på eftermiddagen overvandt kulden Claus fisketrang, og han begav sig hjem til den varme brændeovn. Gustav og jeg fortsatte fiskeriet. Gustav fik endnu en regnbueørred på skalrejen. Denne gang en lidt større fisk på 1,22 kilo.
Da det så småt begyndte at mørkne ved 17 tiden kom der gang i søens skaller. Gustav fik først en skalle på en mormyska agnet med regnorm, og kort efter hev vi en hel bunke skaller på land på kort tid. Jeg har før oplevet, at der er kommet gang i skallerne sidst på dagen, når jeg har isfisket på grusgraven. Så måske er der et mønster der!
Kl. 18:30 var det så mørkt, at vi besluttede os for at pakke grejerne og sige tak for i dag.
En fin dag på isen med 3 regnbueørreder, mange små aborrer og omkring 10 gode skaller.
Vis hele fangstrapporten

Isfiskeri - aborrer og regnbueørreder fra isen

Et par dage eller 3 med frostvejr, så plejer der at være låg på den lille sø, hvor jeg om sommeren fanger mine græskarper. Om vinteren kan man fange små aborrer og regnbueørreder i søen. Isen på søen var ikke ret tyk, kun 5 cm. så jeg gik ikke længere ud, end at jeg kunne bunde. Jeg startede med at søsætte en regnorm som jeg fiskede under flåd. Med det samme gik flådet under, og jeg kunne hive en lille aborre op igennem hullet i isen. Så fandt jeg min lille ispimpel frem, og satte en stump regnorm på den mormyska, som allerede sad på den lille is-fiskestang. De små aborrer var ret hugvillige, og jeg fik hurtigt fanget nogle stykker. Ormen på min flådstang havde jeg byttet ud med PowerBait, og noget puslede forsigtigt ved powerbaiten. Flere gange forsvandt flådet under isen, uden at der var fisk, men til sidst blev fisken siddende. En lille flot fuldfinnet regnbueørred på 600 gram, som blev sat ud i søen i sommers. Jeg fortsatte fiskeriet med ispimplen, og havde flere gange en af søens små regnbuer på. Til sidst lykkedes det at få kroget en fisk ordentligt! Det var lidt sjovere at få ørreden på den lille ispimpel og mormyska frem for flådstangen. En dejlig dag med flot vejr på isen.
Det blev til 9 aborrer og 2 regnbueørreder.

Husk at færdsel på isen er på eget ansvar, og færdsel på isen på offentligt vand er forbudt, hvis der ikke skiltes med at isen er sikker! Læs mere om reglerne for færdsel på isen i Danmark her:
https://www.fiskefoto.dk/artikel/faerdsel-paa-isen-i-danmark-offentlig-privat-grund/68
Vis hele fangstrapporten

Personlig rekord i regnbueørred i Lundum Lystfiskersø

Dagens fisketur gik til Lundum Lystfiskersø.
Jeg ville fiske med flue, og rent tilfældigt stødte jeg på en gammel flue som jeg selv har lavet engang. Fluen er en imitation af et majskorn, og var tiltænkt karper. Tidligere på året fik jeg da også både karper og en suderfluen, se rapporten her:
https://www.fiskefoto.dk/fangstrapport/karper-og-suder-paa-flue/2620 Men hvorfor ikke fiske efter regnbueørreder med fluen, jeg har tit fanget regnbuer på majs under fiskeri efter karper.
Ret hurtigt viste en regnbueørred interesse for den langsomt dalende flue, fisken svømmede hurtigt imod fluen, sugede den ind i munden, og modhugget faldt. En fin regnbueørred - så nu havde majskorn-imitationen altså både suder, karpe, aborre, skalle og regnbueørred på samvittigheden.
Jeg havde flere nysgerrige regnbueørreder efter fluen i løbet af aftenen, og en velvoksen fisk beslutter sig for at tage den omkring kl. 19. Fisken lavede lange tunge udløb, og der var ikke tvivl om at det var en god fisk. Første forsøg på at nette fisken kiksede, da nettet simpelthen var for lille. Men nogle hjælpsomme lystfiskere kom mig til undsætning og nettede fisken for mig. En lækker fisk på 66 cm. og 5,1 kilo. Ny personlig rekord, og så endda fluefanget. Den står vist på røgede ørredsteaks en af de kommende dage.
Vis hele fangstrapporten

Den Gamle Grusgrav med flyderingen - aborrer og regnbueørred

Høj solskin 9. april - mon ikke karperne solede sig på det lave vand i Den Gamle Grusgrav? Chancen for en tidlig karpe skulle i hvert tilfælde ikke spildes, så afsted gik det... Karperne var dog ikke at finde på det lave vand, men heldigvis havde jeg en plan B. Flyderingen lå i bagagerummet af Swiften, og mon ikke der var en jigg eller to i fisketasken. Badedyret blev pumpet op, og så ud på bølgen! Aborrerne var meget svære i starten, og den første times tid fik jeg kun 2 - 3 mindre aborrer. I et stille hjørne af søen spiste nogle fisk fra overfladen, fiskene var for store til at være skaller, så det var nok nogle af søens regnbueørreder.... og der var det! En fisk fulgte med jiggen ind, og afslørede sig selv ved at vende en lilla side til! Med det samme lod jeg jiggen løbe imod bunden, og efter et par jigg var det kontakt med en god fisk. Regnbueørreden fighteder fantastisk, og efter en god kamp kom den ombord. Den var solidt kroget i tungen.
Senere på dagen kom der mere gang i aborrerne. De fleste var små fisk fra 15 - 25 cm, men en enkelt var lidt større 30 cm. og 370 gram. I alt fangede jeg ca. 25 aborrer og en enkelt regnbueørred. En dejlig dag på søen i flyderingen.
Vis hele fangstrapporten

Fine rengbueørreder fra Harlev Put & Take

Efter arbejdstid samlede jeg Gustav op, og så gik turen til den genåbnede Harlev Put & Take, som ikke ligger langt fra Århus. Målet var naturligvis regnbueørreder, men en lille bifangst i form af en solaborre ville heller ikke gøre noget. Gustav fik hurtigt hug på hans bundfiskede powerbait, men fisken bed ikke ordentligt på. Jeg fiskede med regnorm under flåd, og ikke længe efter var det min tur til at få fisk. En god og velfightende regnbueørred på 3,290 kilo og 62 cm. Lidt senere fik Gustav en regnbueørred som var næsten lige så tung som min. Ud over de to store regnbueørreder, fik vi begge en mindre regnbueørred hver.

En regnfuld aften med godt fiskeri ved Harlev Put & Take. Solaborrerne så vi ikke noget til, men mon ikke de stadigt er der...?
Vis hele fangstrapporten

Regnbueørreder, skaller, rudskaller og aborrer fra Holmens Camping

Fiskesøen ved Holmens Camping ved Ry skulle prøves. Jeg havde aldrig rt om eller fisket i fiskesøen, men jeg havde flere gange kørt forbi put and take skiltet ved landevejen, og nu skulle søen udforskes. Put and take søen består af en enkelt sø. Der er gennemstrømning fra åen, og vandet er utroligt klart - i hvert tilfælde her i marts. Søen er ikke specielt stor, men den er utroligt flot anlagt med masser af pynter, vige og en ø i midten, så den er bestemt ikke kedelig at fiske i. På søens ene side løber åen igennem skoven, og på den anden findes receptionen og campingpladsen. For at fuldende idyllen er der ved siden af søen en indhegning med dyr (rådyr?).

Da fiskeriet gik i gang spottede jeg hurtigt den første ørred i søen, en guldørred som gik i overfladen. Ørreden jagtede min flådfiskede regnorm når jeg spandt den ind, men den kunne ikke tage sig sammen til at hugge. I den anden ende af søen rte jeg et plask, og i bedste put and take stil, kastede jeg min prop og regnorm hen imod stedet hvor fisken havde sprunget. Med det samme var der hug, og en rigtig flot regnbueørred på ca. 1 kilo kunne efter en fin fight landes. Under mit ørredfiskeri havde jeg set flere småfisk i søen, og jeg havde også set nogle døde skaller og små brasener eller flirer ved søen. De små fisk skulle undersøges, så jeg skiftede til en lille størrelse 22 enkeltkrog agnet med ½ cm. regnorm. Det lykkedes mig hurtigt at fange flere af småfiskene. De fleste var rudskaller, men der var også enkelte gråskaller, altså almindelige skaller imellem. Desuden fangede jeg også en håndfuld små aborrer på min flådfiskede ormestump. Pludseligt fulgte en guldørred efter ormestumpen på min lille størrelse 22 krog, og efter et par små lokkende ryk med proppen var der hug. Jeg vidste at min lille krog utroligt nemt kunne rettes ud af guldørreden, som har vejet omkring 1 kilo. Og da jeg aldrig før har fanget en guldørred, stillede jeg bremsen meget løst, og forsøgte at fighte fisken. Efter et par minutters fight var guldørreden heldig, og krogen løsnede sig fra dens mund - ÆV! Krogen var ikke rettet ud, men fisken har måske været yderligt kroget. Jeg skiftede til en lidt større krog, og fik kort tid efter endnu en regnbueørred. Imens jeg fiskede, fangede en tysker 4 flotte regnbueørreder på flåd og powerbait med hvidløgslugt, så der er altså rigeligt med fisk i søen.

En god dag ved en ny put and take, som helt sikkert skal besøge igen.

Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk